Een tijdje terug schreef ik al een stukje over C2C haken en mini C2C haken, al die tijd heb ik me afgevraagd, zou dat nu niet kleiner kunnen. Een stokje is 3 lossen hoog, een half stokje is 2 lossen hoog, en een vaste is maar 1 losse hoog.

Zou dit er leuk uit gaan zien wanneer je dit op de C2C manier haakt, en is het überhaupt mogelijk?

Om dit uit te proberen moest ik eerst bedenken hoe ik dit dan zou gaan doen, hiervoor heb ik het “patroon” van het C2C haken herschreven, zie hieronder.

  1. Haak 2 lossen. Haak 1 vaste in de 2e losse vanaf de naald. Je hebt nu je eerste “blokje” gehaakt.
  2. Haak 2 lossen, en haak 1 vaste in de 2e losse vanaf de naald. Haak nu met een halve vaste het blokje aan het eerste blokje.
  3. Haak nu 1 lossen, en haak 1 vaste om de lossenketting van het eerste blokje. Maak met een halve vaste het blokje vast aan het eerder gehaakte blokje.
  4. Voor het groter maken van je haakwerk herhaal je stap 2. Alle blokjes ertussenin haak je als stap 3.
  5. Wanneer je werk groot genoeg is haak je 1 halve vasten in de laatste vaste die je gemaakt hebt, hierdoor begin je je nieuwe blokje onder je laatst gehaakte blokje. Haak dan 1 losse, en haak 1 vaste in de lossenketting van je laatste blokje.

Dit is in feite nog niet zo veel anders als het gewone C2C haken, waar 6 lossen/3 lossen/3 stokjes stond, is vervangen door 2 lossen/1 losse/1 vaste. Het haken ervan was echter een hele andere klus.

Links 10×10 pixels met de “micro” C2C steek, rechts 10×10 pixels met de mini C2C steek met blokjes van 2 halve stokjes.

Doordat de blokjes wat minder zichtbaar zijn omdat deze bestaan uit 1 steek, is het steeds erg goed opletten waar je je naald tussen moet steken.

Het resultaat is helaas dan ook minder mooi als ik had gehoopt/verwacht. Doordat de halve vasten redelijk aanwezig blijven is het idee van de blokjes met vasten een beetje weg. Ook de heen en weer gaande rijen (voor- en achterkant) blijven een stuk duidelijker dan bij stokjes of halve stokjes.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *