Al een tijdje staat het haakpatroon te koop in mijn webshop, maar ik heb er nog nooit een blog over geschreven hoe dit patroon tot stand is gekomen.

De mooiste vis van de zee is een kinderboek, geschreven door Marcus Pfister, een Zwitserse schrijver. Wij hebben dit boek cadeau gekregen van een vriendin, en het werd al snel een van de favoriete boeken van ons dochtertje.

Hiermee is ook het idee ontstaan om dit visje te gaan haken, alleen kon ik nergens een haakpatroon vinden wat paste bij wat ik in mijn hoofd had. Vandaar dat ik deze zelf ben gaan ontwerpen.

Nadat ik ook toestemming heb gekregen van de uitgever, heb ik het patroon gepubliceerd in mijn webshop.

Het was nog een flinke zoektocht naar het “perfecte” garen wat bij deze vis past. Het is natuurlijk een mogelijkheid om heel erg veel losse kleuren te pakken en ontzettend veel te moeten afhechten, maar daar wordt volgens mij niemand gelukkig van. Uiteindelijk heb ik verschillende garens gevonden, en het is denk ik een kwestie van smaak welke het mooiste is geworden.

Het visje hierboven is gehaakt met Stylecraft Cabaret, 3572 Rainbow, verkrijgbaar bij Wolplein, maar ongeveer hetzelfde garen is ook verkrijgbaar bij Hobbii, Hobbii Universe XL, 05 Supercluster

Dit visje is gehaakt met SMC Catania print, 215 Sporty color, ongeveer 1,5 bol, verkrijgbaar bij Wolplein en hier is glitter draad in blauw en zilver mee gehaakt.

Dit visje is wat lichter van kleur, Cotton Quick Print 171 verkrijgbaar bij Boekenvoordeel, ook hierbij is blauw en zilver glitterdraad meegehaakt met het gekleurde katoen.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *