Zelf een luierzak voor de babykamer naaien

luierzak

In veel babywinkels en op Pinterest zie je ze wel voorbij komen, luierzakken. Nu vond ik dat er helaas geen leuke luierzakken te koop waren, dus waarom zou ik er niet zelf eentje gaan maken?

Ik heb in een stoffenwinkel 2 leuke stofjes gehaald voor op de babykamer waar ik vanalles mee gemaakt heb, zoals deze luierzak.

Benodigdheden

 • 2x karton 24×30 cm
 • 95×50 cm stof (groene wafelstof)
 • 3x 26x32cm stof (wit)
 • 2x 7x50cm stof (veertjes)
 • 2x 37x42cm stof (1x veertjes en 1x wit)
 • 3 zwarte knoopjes
 • Kledinghanger

Tussen haakjes staat welke stof ik heb gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook andere leuke stofjes kiezen.

Vastnaaien

 1. Begin met het vastnaaien van de 2 stroken veertjesstof aan de einden van het wafelstof. Je krijgt nu een strook van 105cm.
 2. De laatste cm aan de buitenzijden van de veertjesstof sla je om en stik je vast zodat er een mooie strakke naad ontstaat. Je strook is nu 103cm lang.
 3. Pak vervolgens 1 stuk van het witte stof (voor de bodem) en speld de strook rondom vast, zodat er in het midden een opening van 5 cm blijft. Naai de bodem vast.
 4. Knip de 2 stukken stof van 37×42 cm als onderstaande afbeelding, en naai de stukken (met de goede kanten op elkaar) op de stippenlijn tegen elkaar. Laat de bovenkant open zodat je nog kunt keren.
Patroon van bovenkant voor luierzak
 1. Keer de bovenkant met de goede zijde naar buiten, en maak de knoopsgaten erin op de rode strepen, de grootte van het knoopsgat is afhankelijk van de grootte van je knopen.
 2. Leg de overige 2 stukken stof voor de bodem met de goede kanten tegen elkaar aan en naai ze aan elkaar vast, laat 1 korte zijde open.
 3. Werk de opening netjes af door de laatste cm om te slaan en om te stikken. Schuif voorzichtig het karton in de stoffen bodem.
 4. Leg de bodem in de luierzak, zorg dat de luierzak binnenstebuiten zit. Zet de bodem rechtop (met ondersteuning van een muur en plakbandhouder of iets dergelijks, zoals op de afbeelding hieronder)
Vastzetten van bovenkant
 1. Leg de bovenkant met de veertjeszijde naar onderen, in de luierzak en speld deze vast. Zorg dat je de zijkanten van de luierzak samen pakt en dat de voorkant van de 2 stroken mooi aansluiten. Zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven. Het stof aan de voorkant wordt iets langer als de achterkant, zodat de bodem mooi recht hangt wanneer je hem aan de muur hangt.
 2. Keer de luierzak met de goede kant naar buiten en leg de bodem erin.
 3. Vouw de bovenflap dubbel en zet de knopen vast op de juiste plaats.
 4. Werk alle randjes netjes af en knip de losse draadjes af.
 5. Vouw de bovenflap om de kledinghanger en knoop vast met de knoopjes.
Helemaal klaar!

Succes en heel veel plezier ermee!

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *