Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker voorbij komen, uitwisbare notitieboeken. Ze zijn er inmiddels in alle soorten en maten, maar wat nu als je er heel eenvoudig zelf eentje kunt maken?

Zo hoef je nooit meer nieuwe notitieboeken te kopen!

Ik heb verschillende ontwerpen gemaakt, zodat er voor ieders wat wils bij zit. Mocht je toch nog een verzoekje hebben, dan zal ik deze lijst graag voor je aanvullen!

  1. Kies een of meerdere PDF bestanden uit en print deze op A4 papier.
  2. Knip de linker strook van het papier af op de lichtgrijze lijn en vouw het papier dubbel over de middelste lichtgrijze lijn.
  3. Lamineer deze steeds per 2 gevouwen A4’tjes, zodat je zo min mogelijk afval hebt.
  4. Bind de vellen aan elkaar.
    1. Ik heb hiervoor een inbindmachine gebruikt met een kleine ringband, maar je kunt de vellen bijvoorbeeld ook in een A5 ordner doen. Voor linkshandigen raad ik een kleine kunststof ringband aan, deze is minder vervelend met schrijven dan een ordner.
  5. Koop een pen die weer uit te wissen is. Dit kan een whiteboard stift zijn, maar er zijn meerdere soorten op de markt.
    1. De pen die ik gebruik is de STAEDTLER Lumocolor non-permanent F, deze is zelfs geschikt voor de linkshandig schrijvende onder ons. Deze is alleen met water uitwisbaar, waardoor je notities langer goed leesbaar blijven.

Klaar is je uitwisbare notitieboek!

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *