C2C zie je regelmatig voorbij komen bij het haken van pixeldekens. Het staat voor Corner To Corner, je haakt namelijk van de ene hoek naar de andere hoek, in plaats van rij voor rij.

Het is een mooie en gemakkelijke manier om hele mooie pixeldekens mee te maken, hieronder zal ik uitleggen hoe je dit moet doen.

Gewone C2C

 1. Begin met het zoeken van een patroon, ik heb deze gebruikt. Maar je kunt natuurlijk elk patroon gebruiken wat bestaat uit vierkante pixels. Je kunt ook je eigen pixelpatroon maken van een eigen afbeelding met http://www.2lh.nl/pixel
 1. Begin met de kleur in de linkerbovenhoek, en haak hiermee 6 lossen. Haak 1 stokje in de 4e losse vanaf de naald. Haak in de overige 2 lossen ook 1 stokje. Je hebt nu je eerste blokje gehaakt.
 2. Haak 6 lossen, en haak 1 stokje in de 4e losse vanaf de naald. In de overige 2 lossen haak je ook 1 stokje. Haak nu met een halve vaste het blokje aan het eerste blokje.
 3. Haak nu 3 lossen, en haak 3 stokjes om de lossenketting van het eerste blokje. Maak met een halve vaste het blokje vast aan het eerder gehaakte blokje.
 4. Voor het groter maken van je haakwerk herhaal je stap 3. Alle blokjes ertussenin haak je als stap 4.
 5. Wanneer je werk groot genoeg is haak je 3 halve vasten in de laatste 3 stokjes die je gemaakt hebt, hierdoor begin je je nieuwe blokje onder je laatst gehaakte blokje. Haak dan 3 lossen, en haak 3 stokjes in de lossenketting van je laatste blokje.
Dit haakwerkje van 10×10 pixels weegt 15 gram en is 135×135 mm groot. Het is gehaakt met naald 4 met Royal garen van de Zeeman.

Bij kleurwissels begin je de halve vaste in de nieuwe kleur. Het draad kun je aan de achterkant van je werk laten hangen, of afknippen en het einde wegwerken in je haakwerk. Bij een kussenhoes is het niet erg om alle draden er achter door te laten lopen, maar bij bijvoorbeeld een deken is het mooier om de voor en achterkant netjes afgewerkt te hebben.

Mini C2C

Mini corner to corner haak je op een soortgelijke manier als het gewone corner to corner.

 1. Begin weer met het zoeken van een patroon, ik heb deze gebruikt. Maar je kunt natuurlijk elk patroon gebruiken wat bestaat uit vierkante pixels. Je kunt ook je eigen pixelpatroon maken van een eigen afbeelding met http://www.2lh.nl/pixel
 1. Begin met de kleur in de linkerbovenhoek, en haak hiermee 4 lossen. Haak 1 half stokje in de 3e losse vanaf de naald. Haak in de overige losse ook een half stokje. Je hebt nu je eerste blokje gehaakt.
 2. Haak 4 lossen, en haak 1 half stokje in de 3e losse vanaf de naald. In de overige losse haak ook een half stokje. Maak nu met een halve vaste het blokje aan het eerste blokje vast.
 3. Haak nu 2 lossen, en haak 2 halve stokjes om de lossenketting van het eerste blokje. Maak met een halve vaste het blokje vast aan het eerder gehaakte blokje.
 4. Voor het groter maken van je haakwerk herhaal je stap 3. Alle blokjes ertussenin haak je als stap 4.
 5. Wanneer je werk groot genoeg is haak je 2 halve vasten in de laatste 2 halve stokjes die je gemaakt hebt, hierdoor begin je je nieuwe blokje onder je laatst gehaakte blokje. Haak dan 2 lossen, en haak 2 halve stokjes in de lossenketting van je laatste blokje.

Dit haakwerkje van 10×10 pixels weegt 7 gram en is 90×90 mm groot. Het is gehaakt met naald 4 met Royal garen van de Zeeman.

Bij kleurwissels begin je de halve vaste in de nieuwe kleur. Het draad kun je aan de achterkant van je werk laten hangen, of afknippen en het einde wegwerken in je haakwerk. Bij een kussenhoes is het niet erg om alle draden er achter door te laten lopen, maar bij bijvoorbeeld een deken is het mooier om de voor en achterkant netjes afgewerkt te hebben.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *