Normaal haak ik eigenlijk altijd met Royal of een soortgelijk acrylgaren. Maar voor dit project heb ik gekozen voor wat nieuws.

Dit vloerkleed heb ik gehaakt met Hoooked Ribbon XL, dit garen lijkt op een soort platte veter. Aangeraden wordt om te haken met een naald van 10-12mm, aangezien ik alleen naalden het tot en met 10mm heb ik gekozen voor een 10mm naald. Voor dit patroon heb ik 6 bollen zwart en 2 bollen wit gebruikt, het zwarte ‘label’ gedeelte van de LP is precies 1 bol zwart, dus je zou hiervoor eventueel ook een andere kleur kunnen gebruiken. Het totale kleed wordt ongeveer 105cm breed.

Na het haken heb ik het kleed gewassen op het wolwasprogramma in de wasmachine. Hierna ben ik het gaan opspannen/blocken op schuim puzzeltegels van mijn dochtertje, ik heb geen blockmatten, maar dit werkte ook prima. Ik heb er 2 handdoeken onder gelegd om de tegels een beetje te beschermen voor eventuele kleurverloop. Dit was de eerste keer dat ik een haakwerk heb geblockt, en kwam er na het drogen achter dat ik het werk iets meer op spanning had moeten zetten, hierdoor golft het kleed nog een klein beetje.

Nadat het kleed droog was heb ik met een lijmpistool kleine bolletjes op de onderkant gemaakt, zodat er een anti-slip ontstaat.

Het patroon is te koop op Ravelry en in mijn webshop.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *