Lekkere frisse kwark taart, met lange vingers rondom.

Ingrediënten

Voor een kleine springvorm van 20cm:

  • 24 lange vingers
  • 4 blaadjes gelatine, of 8 gr gelatinepoeder
  • 200 ml sinaasappelsap (liefst versgeperst)
  • 100 gr suiker
  • 150 gr kwark
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr witte chocoladekrullen
  • Eventueel poedersuiker

Bereiding

Charlottevorm met lange vingers
  1. Bekleed de vorm met vershoudfolie en zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten tegen de rand, zoals op de afbeelding hierboven.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Als je poeder gebruikt, week het in de helft van het sinaasappelsap.
  3. Breng de (overige) sinaasappelsap met de suiker tegen de kook aan, het mag niet helemaal koken.
  4. Meng de gelatine door het de warme sinaasappelsap en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur,
  5. Klop de slagroom bijna stijf en roer ondertussen de kwark door het sinaasappel-gelatine mengsel.
  6. Spatel de slagroom in kleine beetjes door het kwarkmengsel en schenk het in de vorm.
  7. Laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  8. Maak de springvorm voorzichtig open, doe voorzichtig de vershoudfolie naar beneden en bind een mooi lint om de charlotte.
  9. Nu kun je met een grote taartschep of pizzaschep de charlotte op een mooi bord zetten voor de presentatie.
  10. Bestrooi de bovenkant met de witte chocolade en eventueel nog wat poedersuiker.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *