Hoe maak je het lekkerste stoofvlees? In slechts 5 stappen zet je heerlijk huisgemaakt stoofvlees op tafel.
Ingrediënten
- 1 kg runderriblappen (in blokjes gesneden van 2-3 cm)
- 2 el bloem
- 2 uien
- 10 ml natuurazijn
- 2 el mosterd
- 1 flesje donker of amberkleurig bier (ik heb Hertog Jan Karakter gebruikt)
- Rundvleeskruidenmix (10 gram)
- 2 plakken ontbijtkoek
Beschrijving
- Meng het vlees en het bloem en bak het lichtbruin aan met een klein scheutje zonnebloemolie.
![](https://usercontent.one/wp/www.2lh.nl/wp-content/uploads/2021/04/20210418_143407-1024x461.jpg)
- Rest van de ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen.
![](https://usercontent.one/wp/www.2lh.nl/wp-content/uploads/2021/04/20210418_145853-1024x461.jpg)
- Zet het vuur laag en laat het ongeveer 3 uur sudderen met de deksel op de pan.
![](https://usercontent.one/wp/www.2lh.nl/wp-content/uploads/2021/04/20210418_174143-1024x461.jpg)
- Tussendoor af en toe roeren.
- Wanneer het stoofvlees te dik wordt een beetje water toevoegen
- Wanneer het stoofvlees te dun is, laat na 2-2,5 uur de deksel van de pan af.
- Als het vlees uit elkaar valt is je stoofvlees klaar.
Smakelijk eten!
![](https://usercontent.one/wp/www.2lh.nl/wp-content/uploads/2021/04/20210418_174444-1024x461.jpg)