Huisgemaakt bourgondisch stoofvlees

Hoe maak je het lekkerste stoofvlees? In slechts 5 stappen zet je heerlijk huisgemaakt stoofvlees op tafel.

Ingrediënten

  • 1 kg runderriblappen (in blokjes gesneden van 2-3 cm)
  • 2 el bloem
  • 2 uien
  • 10 ml natuurazijn
  • 2 el mosterd
  • 1 flesje donker of amberkleurig bier (ik heb Hertog Jan Karakter gebruikt)
  • Rundvleeskruidenmix (10 gram)
  • 2 plakken ontbijtkoek

Beschrijving

  1. Meng het vlees en het bloem en bak het lichtbruin aan met een klein scheutje zonnebloemolie.
  1. Rest van de ingrediënten toevoegen en aan de kook brengen.
  1. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 3 uur sudderen met de deksel op de pan.
  1. Tussendoor af en toe roeren.
    1. Wanneer het stoofvlees te dik wordt een beetje water toevoegen
    2. Wanneer het stoofvlees te dun is, laat na 2-2,5 uur de deksel van de pan af.
  2. Als het vlees uit elkaar valt is je stoofvlees klaar.

Smakelijk eten!

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *