Snelle en gemakkelijke perzik-crumble

Een snel en gemakkelijk toetje dat met ieder fruit gemaakt kan worden, ik heb verse perziken gebruikt voor deze crumble.

Ingrediënten

  • 6 verse perziken
  • 250gr bloem
  • 150gr (room)boter
  • 200gr suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/8 tl kardemom poeder (optioneel)

Beschrijving

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, boter en suiker door elkaar totdat alles goed gemengd is.
  3. Snijdt de perziken in kwarten en verwijder de pitten.
  4. Leg de perziken met de schil naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  5. Bestrooi de perziken met de kaneel en kardemom, afhankelijk hoe zoet de perziken zijn, zou je ze ook nog extra kunnen bestrooien met wat suiker.
  6. Verdeel daarna het crumble mengsel over de perziken, dit mag best een dikkere laag zijn.
  7. Zet de ovenschaal ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot de crumble goudbruin is.
  8. Laat een klein beetje afkoelen alvorens de crumble te eten.
Lekkere perzik-crumble met een toefje slagroom erbij

Smakelijk eten!

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *