Het beste van 2 werelden! Een “zonder te knoeien” tompouce, een soesje met de heerlijke smaak van een tompouce!

Ingrediënten

Voor de soezen

  • 100 ml water
  • 2 eieren
  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr bloem
  • Snufje zout

Voor de banketbakkersroom

  • 250 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 65 gr suiker
  • 2 eierdooiers
  • 25 gr maïzena
  • 20 gr roomboter

Voor het glazuur

  • Klein beetje water of melk
  • Rode voedingskleurstof
  • 250 gr poedersuiker (gezeefd)

Beschrijving

  1. Doe het water en de boter met een snufje zout in een pan en verwarm dit (LET OP: mag niet koken!)
  2. Zeef de bloem boven de pan en roer het er goed doorheen. Blijf roeren tot het niet meer aan de bodem plakt en een deegbal is gevormd.
  3. Doe de deegbal in een keukenmachine en voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze goed gemengd zijn in het beslag.
  4. Vul een spuitzak met een glad spuitmondje met het soezendeeg. En spuit kleine bolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  1. Bak de soesjes in 20 min. lichtbruin en laat ze goed afkoelen.
Soesjes nog niet gaar en lichtbruin, deze moeten nog iets langer in de oven blijven
  1. Maak ondertussen de banketbakkersroom door de melk, het (opengesneden) vanillestokje en 40 gr suiker al roerend aan de kook te brengen. Haal van het vuur en laat een paar minuten staan.
  2. Klop in een kom de eierdooiers met de overige 25 gram suiker tot een schuimige crème.
  3. Klop ook de maïzena erdoor.
  4. Haal het vanillestokje uit de melk, schraap de laatste zaadjes eruit en roer door de melk.
  5. Voeg eerst, terwijl je blijft roeren, een beetje melk toe aan het eimengsel.
  6. Giet daarna het eimengsel bij de rest van de melk en verwarm het geheel op het vuur. Goed blijven roeren met de garde totdat het een gebonden vla is.
  7. Roer als laatste, van het vuur af, de boter erdoor.
  8. Laat de banketbakkersroom goed afkoelen in een ruime kom (buiten de koelkast).
  9. Meng de poedersuiker met een klein beetje water of melk voor het glazuur en voeg hier 1 of 2 druppels van de kleurstof aan toe. Wanneer het glazuur te dik is voeg je nog een theelepel water of melk toe, wanneer het glazuur te dun is voeg je nog wat poedersuiker toe.
  10. Maak met een scherp mes kleine gaatjes (ter grootte van het spuitmondje) in de afgekoelde soezen.
  11. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en vul de soezen hiermee.
  12. Dip de soesjes in het glazuur en laat het glazuur uitharden.

Geniet ervan!

De ongevulde soesjes zijn goed in te vriezen, gevulde soesjes zijn 1-2 dagen houdbaar in de koelkast.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *