Zelfgemaakte, glutenvrije macarons! Macarons zijn niet het meest gemakkelijke koekje om te maken, maar ook al zien ze er niet altijd even goed uit, lekker zijn ze zeker! Zodra ik het helemaal onder de knie heb zal ik een nieuwe blog toevoegen met alle tips en trics om de beste en mooiste macarons te maken.

Ingrediënten

Voor de macarons:

  • 100 gr gepelde walnoten (zonder vliesjes)
  • 150 gr poedersuiker
  • 3 eiwitten
  • 55 fijne kristalsuiker

Voor de boter crème:

  • 200 gr roomboter
  • 200 gr poedersuiker
  • 1 el maïzena
  • 150 ml melk
  • Eventueel wat extra voor de smaak (ik heb er zelfgemaakte karamelsaus aan toegevoegd)

Bereiding

  1. Als je verse walnoten gebruikt, verwarm ze heel even zacht in een koekenpan, dan laten de vliesjes los. Schud ze op een schone theedoek en wrijf alle vliesjes los. Laat goed afkoelen voor je verder gaat met de volgende stap.
  2. Vermaal de walnoten samen met de poedersuiker, zeef het boven een kom. (Als er meer dan een halve theelepel aan klontjes over zijn, vermaal en zeef het nogmaals)
  3. Klop de eiwitten stijf samen met de kristalsuiker.
  4. Meng het walnoten suiker mengsel met de eiwitten tot het mengsel langzaam van je spatel afloopt als een lang lint.
Dit beslag moet nog een paar keer door gespateld worden
Dit beslag is goed, het loopt als een lint van de spatel af.
  1. Vul een spuitzak met het mengsel.
  2. Spuit rondjes van ongeveer 3cm op een bakplaat bekleed met bakpapier, tik met de bakplaat op het aanrecht of de tafel, zodat grote luchtbellen verdwijnen.
Op deze afbeelding zijn nog luchtbellen te zien, tik met de bakplaat op de tafel om de luchtbellen eruit te krijgen.
  1. Laat de macarons minimaal 45 minuten drogen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak ondertussen de boter crème door de maïzena met de melk in een pan te doen op laag vuur en te laten binden. Laat goed afkoelen.
  3. Meng de roomboter met de poedersuiker tot een luchtig mengsel, voeg hieraan het maïzena mengsel en klop goed door tot een luchtige boter crème.
  4. Voeg eventueel aan de boter crème nog wat (zelfgemaakte) karamelsaus toe.
  5. Plaats de macarons in de oven en draai de temperatuur op 150 graden. Bak de macarons gaar in ongeveer 18 minuten.
  6. Laat de macarons helemaal afkoelen op de bakplaat, en vul ze daarna met de boter crème.

Macarons zijn in de koelkast te bewaren voor ongeveer een week. Haal ze ongeveer een kwartier tot een half uur van tevoren uit de koelkast. Ze kunnen ook ingevroren worden, dan zijn ze ongeveer 3 maanden houdbaar. Haal deze ongeveer een half uur tot een uur van tevoren uit de vriezer.

Door Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *